Частий доступ в Safari: як відключити на Mac або iPhone, призначення, настройка

Багато користувачів стурбовані з приводу захисту свого життя в інтернеті і роблять для цього різні дії. Власники електроніки від компанії Apple знають, що історія відвіданих сайтів зберігається на всіх синхронізованих між собою планшетах, комп’ютерах і смартфонах. Для того, щоб приховати цю інформацію від сторонніх осіб, компанія розробила для свого браузера функцію «Приватний доступ». Про те, як включити і відключити приватний доступ в safari, варто розповісти більш докладно.

призначення

Використання приватного доступу призводить до змін в роботі програми.

  • Перестають зберігатися відкриті сайти в iCloud, отже, вони не відображаються на інших пристроях.
  • Відключається функція автозаповнення і запам’ятовування запитів користувача.
  • При використанні смарт-пошуку не враховуються останні запити.
  • У списку завантажень не зазначатиметься завантажені файли, при цьому вони будуть збережені на пристрої.
  • Браузер розсилає сайтам звернення припинити відстежувати дії користувача.
  • Чи не зберігаються файли cookie та інші дані.
  • Кожна відкрита вкладка програми ізольована від інших і не передає будь-яку інформацію.

Варто відзначити, що в приватному режимі деякі сайти можуть не працювати належним чином.

Налаштування на Mac

Включення цього режиму в браузері Safari на комп’ютерах і ноутбуках mac може виконуватися разово в окремому вікні або постійно при запуску програми. Включити цю функцію в окремому вікні можна декількома способами.

Спосіб № 1. Відкриття окремої вкладки через «Файл»

Для того щоб включити функцію, необхідно:

  1. Натиснути в верхній частині програми кнопку «Файл».
  2. Вибрати пункт «Нове приватне вікно».

Спосіб № 2. Швидкий доступ

Швидкий запуск вкладки також можна здійснити одночасним натисканням кнопок Shift + Command + N.

Спосіб № 3. Через налаштування

1.Вибрать в правому верхньому куті «Налаштування» (значок шестерінки).

2.Нажать кнопку «Приватний доступ …».

3.Появітся запит для включення перегляду веб-сторінок приватним способом.

4.Нажать «ОК».

Після виконання дій будь-яким способом відкриється нове вікно, в якому буде вестися анонімна робота в мережі. Щоб переконатися в тому, що режим дійсно включений, потрібно звернути увагу на адресний рядок. Справа буде горіти напис: «ПРИВАТНИЙ».

Вимикати приватний доступ слід простим закриттям вкладки.

Для того, щоб не виконувати цю процедуру кожного разу, можна налаштувати запуск браузера сафарі з вікнами в режимі інкогніто. Виконується це в такий спосіб: 1.Зайти в настройки.

2.Нажать на вкладку «Основні».

3.В графі «При запуску Safari відкривати:» вибрати пункт «Нове приватне вікно».

Тепер нові вікна будуть запускатися в інкогніто, навіть після закриття браузера і відключення пристрою.

Для того, щоб прибрати автоматичний запуск, слід у вкладці «Основні настройки» вибрати пункт при запуску Safari «Відкривати нове вікно».

Налаштування на iPhone і iPad

Конфіденційність при роботі в мережі через браузер Safari також можлива для власників смартфонів і планшетів від компанії Apple. Виконується це в такий спосіб:

  1. Запустити програму Safari на пристрої.
  2. Натиснути на вкладки в правому нижньому кутку екрану.
  3. Вибрати пункт «Приватний» в списку.

Підтвердженням тому, що приватний доступ включений, буде горіти відповідний напис в лівому нижньому кутку екрану. Для виходу з режиму досить натиснути на напис.

Приватний доступ в браузері Safari – це функція щодо запобігання відстеження діяльності користувача в інтернеті. Вона доступна на пристроях iPhone, iPad і Mac. Вся інформація при включеному режимі залишається засекреченою, як від сайтів, так і від людей, що мають можливість скористатися синхронізованими пристроями. При цьому підвищується рівень захисту облікового запису і блокується реклама.

Ссылка на основную публикацию