Як здійснюється введення мережних облікових даних windows 10?

Високий рівень безпеки в Windows 10 передбачає обов’язкове використання мережевих облікових даних. При цьому кожен користувач повинен розуміти, як управляти пропонованими функціями з метою гарантованого захисту та виключення потенційних ризиків. В іншому випадку неминучими стають підвищені ризики, засновані на можливості доступу третіх осіб до комп’ютера.

особливості налаштувань

За всі важливі настройки відповідає Диспетчер облікових даних, який можна відкривати з Панелі управління. При цьому важливо розуміти, що для з’єднання з віддаленими комп’ютерними ресурсами потрібне використання збережених імен та паролів. За класичною схемою передбачається сортування паролів на ім’я облікових записів пароля, причому всі відомості завжди зберігаються в загальному сховищі windows.

Кожен користувач, який отримав доступ до диспетчера, може додавати нові відомості, переглядати і виправляти збережену інформацію.

Для того, щоб додати облікові дані, слід натиснути на «Додати облікові дані windows», після чого вказати ім’я користувача і пароль. Для збереження натискається ОК.

Для перегляду або виправлення даних слід натиснути на будь-який запис. Схема, що нагадує додавання, дозволяє уникнути потенційних проблем і нестиковок.

Введення мережевих облікових даних windows 10 – це один з найкращих варіантів підвищення рівня безпеки, тому дуже багато комп’ютерних користувачі активно використовують надану функцію.

Як відключити введення мережного пароля?

Для відключення введення мережевого пароля слід пройти швидку і легку настройку.

  1. Спочатку потрібно натиснути на кнопку «Пуск», після чого – перейти в «Панель управління».
  2. В поле пошукового рядка вводиться значення gpedit.msc.
  3. Тепер уваги заслуговує розділ «Конфігурація комп’ютера» з пунктом «Конфігурація windows».
  4. Потрібно перейти в «Параметри безпеки» і «Локальні політики». Всі основні відомості знаходяться в «Вчені записи: обмежити використання порожніх паролів тільки для консольного входу».
  5. Цікаву опцію слід відключити.

При цьому можна надати можливість автоматичного входу. Для цього додатково проводяться деякі настройки.

  1. Шлях стартує з «Панель управління».
  2. Уваги заслуговує «Мережа».
  3. Слід вибрати «Звичайний вхід в windows» на вкладці «Конфігурація».
  4. Після того, як з’явиться пропозиція про перезавантаження ПК, потрібно натиснути «Ні».
  5. В панелі управління на наступному етапі цікавить значок «Паролі». Для автоматичного входу потрібно перейти в «Зміна паролів» і ввести тільки стару комбінацію. При цьому в два наступних поля, а саме – «Новий пароль» і «Підтвердження пароля», не слід вводити будь-які цифри.
  6. У вкладці «Зміни» потрібно встановити галочку поруч з написом «Все користувачі працюють з єдиними світовими настройками і параметрами робочого столу».

В обов’язковому порядку виконується перезавантаження комп’ютера.

У більшості випадків мережеві облікові дані бажано зберігати, так як вони гарантують високий рівень безпеки використання функцій комп’ютера.

Ссылка на основную публикацию