Налаштування безпеки WhatsApp

Для додатка WhatsApp безпеку і захист особистих даних своїх користувачів завжди на першому місці. В даному розділі ви можете ознайомитися з усім функціоналом додатки, направленому на забезпечення вашого безпечного спілкування. Також тут наведено загальні поради та посилання про забезпечення безпеки при використанні Інтернет.

Загальні положення та умови WhatsApp

Всі користувачі програми повинні ознайомитися з Умовами наданнями послуг. Встановлюючи і використовуючи додаток користувач автоматично з ними погоджується. У цих Умовах наведені дії, які заборонені в WhatsApp. Це може бути забороною на надання матеріалів (в будь-якому розділі – статус, профіль, фото), які містять непристойні, незаконні, що дискредитують, загрозливі, залякують, що ображають елементи або заклики до подібних порушенням і недоречного поведінки. Таких користувачів блокуватимуть без попередження.

Базові інструменти безпеки

WhatsApp використовує кілька нових основних елементів управління, які забезпечують вашу захист при спілкуванні. Вони можуть бути налаштовані на ваш розсуд у відповідному розділі. 

Налаштування контактів, які можуть бачити вашу інформацію

Дані налаштування приватності можна вибрати для кожного окремого елемента – це може бути фото профілю, статус, час останнього відвідування.

  • Все: Ваші дані будуть видні всім користувачам WhatsApp.
  • Мої контакти: Тільки контакти вашої записної книжки зможуть побачити вибрані дані.
  • Ніхто: Ваші особисті дані не видно нікому.

Якщо відключити Звіти про прочитання, то ці звіти просто не будуть відправлятися. У цьому випадку, ви не зможете бачити звіти про прочитання та інших користувачів.

Важливо: Звіти про прочитанні все одно будуть відправляються в груповому чаті, навіть якщо ви відключили дану опцію в налаштуваннях конфіденційності.

Можливість контролювати те, що ви бачите, і з ким ви спілкуєтеся

У WhatsApp завжди є можливість заблокувати окремі контакти і вони не зможуть зв’язатися з вами через додаток.

Контролювати ніж ви ділитеся

В налаштуваннях конфіденційності можна вибрати те, чим ви хочете ділитися з вашими контактами в WhatsApp. Рекомендуємо виважено і відповідально підійти до цього розділу і вирішити, що повинні бачити інші користувачі. 

Важливо пам’ятати, що WhatsApp не зберігаються всі повідомлення у себе на сервері в звичайному режимі. Це робиться для забезпечення більшої безпеки ваших особистих даних. Але всі ваші надіслані повідомлення будуть збережені у користувача, якому вони були відправлені і він може повторно переслати їх іншим людям, як в WhatsApp, так і поза додатки.

Використання функції “Місцезнаходження” В WhatsApp ви можете поділитися вашим місцем розташування з користувачами. Ви можете контролювати, кому саме показувати місце вашого розташування.

Розширені можливості захисту WhatsApp

Повідомити про проблеми в WhatsApp

Є можливість відправити звіти в WhatsApp, зв’язавшись з представниками WhatsApp всередині програми.

  • Для Android: Відкрити WhatsApp > Меню > налаштування > Про програму та Допомога > Зв’яжіться з нами.
  • Для iPhone: Відкрити WhatsApp > налаштування > Про програму та Допомога > Напишіть нам.
  • Для Windows Phone: Відкрити WhatsApp > меню > настройки > Про програму > підтримка.

Будь ласка, постарайтеся надати якомога більше інформації детальної інформації для отримання швидкого і точного відповіді.

Захист від контенту із забороненим або проблематичним вмістом

Співробітники компанії WhatsApp рекомендують всім користувачам відразу ж повідомляти про виявлені повідомлення з забороненим або проблематичним змістом. Варто враховувати, що для забезпечення безпеки особистої переписки співробітники компанії не мають доступу до ваших повідомлень, тому перевірка достовірності звіту і прийняття по ньому рішення може бути скрутні.

Для більш швидкого розгляду звіту ви можете зробити скріншот повідомлень, що містять заборонені матеріали. Дану інформацію можна надати не тільки співробітникам компанії WhatsApp, а й місцевим правоохоронним органам, якщо її зміст є протиправним.

Повідомити про спам

При отриманні повідомлення від невідомого користувача вперше, вам буде запропоновано повідомити про спам від цього користувача прямо з програми. Ця функція введена для більш легкої і швидкої роботи з усунення різних спамерських пошукових роботів.

Блокування

WhatsApp блокує акаунт тільки якщо вважає, що його діяльність не відповідає Умовам надання послуг і один з пунктів був порушений. Блокування таких акаунтів проводиться без попереднього сповіщення згідно з Умовами надання послуг.

Ссылка на основную публикацию