Скидання налаштувань Firefox – відновлення браузера до вихідного стану

Нещодавно у мене виникла проблема – мій браузер став дуже сильно гальмувати. Я так до сих пір і не зрозумів, що сталося. Але це не важливо, тому що будь-яку проблему можна вирішити шляхом відновлення в програмному забезпеченні “заводських” налаштувань. Про те як скинути на будівництва в браузері Opera можна прочитати тут, а в Internet Explorer тут.

Проблемою ранніх версій Мозіли було те, що при скиданні налаштувань всі дані користувача віддалялися. Тепер же (починаючи з 13 версії) розробники продумали простий і інтуїтивно зрозумілий спосіб.

Як же зробити скидання налаштувань браузера Mozilla Firefox

  1. Спочатку, звичайно ж, потрібно відкрити браузер. Потім ви натискаєте на вкладку “Довідка” та переходите в вікно “Інформація для вирішення проблем”.

    Порада! Можна просто ввести в рядку пошуку “about: support”.

  2. У вікні, ви можете побачити всі відомості про програму. Також там є кнопка “Очистити Firefox”. З її допомогою і виконується скидання налаштувань.
  3. Коли ви натиснете на цю кнопку, відкриється вікно, в якому стоїть ще раз натиснути на таку ж кнопку.
  4. У фіналі цієї нескладною процедури відкриється “Майстер імпорту”. Де зазначено, що всі ваші особисті дані переміщені в новий профіль.

Дані, що залишилися

Дані, які були видалені:

  • теми і доповнення;
  • списки вкладок і вікон;
  • служби пошуку;
  • історія завантажень;
  • панелі інструментів, створені користувачем;
  • плагіни і сертифікати.

Фактично, під час очищення створюється новий профіль користувача, куди після її завершення переміщаються залишився особисті дані (закладки, куки тощо). Профіль цього записується з префіксом default-.

Тепер розглянемо, як його перейменувати.

Профілі користувачів в Mozilla Firefox

Сам менеджер профілів Firefox запускається таким чином: “Виконати” – “firefox -p”.

За допомогою цього менеджера ви можете створювати, видаляти, перейменовувати користувачів. Профіль “default-1428578361574” перейменований в Firefox.

Яким чином видалити дані з версій до 13-ої

  1. Щоб це здійснити, спочатку потрібно запустити файерфокс в безпечному режимі. Потрібна команда «firefox -safe-mode».
  2. В цьому режимі відкриється меню, за допомогою якого ви зможете:
    • відключити всі додатки і теми (Disable all add-ons);
    • скинути панелі (Reset toolbars and controls);
    • скинути закладки (Reset bookmarks to Firefox defaults);
    • видалити призначені для користувача настройки (Reset all user preferences to Firefox defaults);
    • скинути пошукові системи до початкових налаштувань (Restore default search engines).

Порада! Ви можете створити ярлик для запуску Mozilla Firefox в безпечному режимі. Для цього створюєте ярлик на робочому столі з адресою: «C: \ Program Files \ Mozilla Firefox \ firefox.exe» -safe-mode

На закінчення хочу сказати, що дуже добре, коли можна скасувати зроблені зміни. А Mozilla Firefox дозволяє з легкістю це зробити. Тепер ви знаєте у всіх дрібних деталях, як це зробити – дерзайте.

Ссылка на основную публикацию