Відкриття додатків – забороняємо повторне в Windows 10

Коли ви виключаєте або перезапускаєте свій ПК, а також виходьте з системи, Windows 10 запам’ятовує, які програми у вас були відкриті до цього. Внаслідок чого, при наступному запуску комп’ютера, повторне відкриття додатків відбувається автоматично.

Ви можете відключити таку поведінку системи, якщо хочете завжди бачити чистий Робочий стіл після входу. Це не важко здійснити засобами самої ОС, без установки додаткових програм сторонніх розробників.

Потрібна нам опція знаходиться в “Параметрах” системи. Для швидкого виклику оснастки використовуйте поєднання клавіш Win + I на своїй клавіатурі.

Знайдіть групу налаштувань під назвою “Облікові записи”. У ній відкрийте розділ з ім’ям “Параметри входу”.

Останній містить різні опції, що стосуються налаштування способів авторизації, блокування та т.п. Нас буде цікавити тільки один підрозділ.

ВІДКРИТТЯ ДОДАТКІВ

Називається він “Конфіденційність” і розташований в самому низу вікна. Єдина опція, яку необхідно деактивувати (вимкнути), називається “Використовувати мої дані для входу, для автоматичного завершення налаштування пристрою і відкриття моїх програм після перезапуску або оновлення”.

Ця опція була додана зовсім недавно, в оновленні Fall Creators в квітні цього року. Був доданий графічний перемикач.

ПОВТОРНЕ ВІДКРИТТЯ ТЕК

Якщо ж Windows 10 автоматично відкриває папки, такі як “Документи” або “Завантаження” в Провіднику при вході в ОС – це контролюється іншим параметром. Щоб зупинити таку поведінку, необхідно відкрити вкладку “Вид” на панелі інструментів і натиснути “Змінити параметри папок і пошуку”.

Далі зніміть позначку з “Відновлювати колишні вікна папок при вході в систему”, натисніть на кнопки “Застосувати” і “ОК”. От і все!

автозавантаження програм

Якщо який-небудь додаток продовжує запускатися при старті ОС, навіть коли ви змінюєте вищевказані параметри, швидше за все, воно присутнє в Автозавантаженні.

Перейдіть в “Параметри” системи, знайдіть групу “Додатки” і перейдіть в розділ “Автозавантаження”. Виберіть пункт “Відключено” для потрібної програми.

Не забувайте, що відключення для деяких, матиме наслідки. Наприклад, якщо ви вимкніть хмарне сховище Dropbox, буде припинена автоматична синхронізація ваших файлів, поки ви не запустите його. У будь-якому випадку, будьте гранично уважні. Дякую за відвідування нашого сайту з комп’ютерними порадами!

Ссылка на основную публикацию